13 Mart 2013 Çarşamba

Madene karşı olabilmek için ne kadar maden tüketmeliyiz?

Çev-Mad(Çevreci Madenciler) ne demek?

Hayatımızın başlangıcından itibaren ne kadar maden tükettiğimizi kesin olarak hesaplamak mümkün olmasa da, bir yerden başlamak lazım;
Doğum sırasında kullanılan araç gereçlerden, konulduğumuz küvezlere kadar herşey bir maden. İnsanoğlu daha doğarken madenle tanışıyor ki sonrasında kullanılanlar zaten gayet normal. Peki ya ilerleyen zamanlarda sağlık için kullanılan madenler.
Mesela geçen günlerde televizyonlarda sıkça rastladığımız kalp pilleri, tahmin edersiniz madenlerden üretilmektedir. Ayağımız kırıldığında takılan platini zaten söylemeye gerek yok.

Bu kadar hastahane muhabbetinden sonra sağlıklı yaşam için yaptıklarımıza bir bakalım;
Spor yapalım. Ama nerede? Spor salonunda mı? Orda zaten hemen hemen herşey madenden hatta sonrasında içtiğimiz maden suyu bileJ Futbol oynayalım ama kale direkleri, basketbolda potalar, teniste file direkleri, raket ….vs. orman yürüyüşü mü? Evet ormana giderken kullandığımız araba, yollar, güvenli sürüş için hayat kurtaran tabelalar ve yürüyüş parkurlarındaki piknik yapmak yasak tabelalarıda madenden :)

Birazda Müzik….
Acaba madenler olmasıydı müzik olur muydu? Ya da olsaydı nasıl dinlerdik? Tüm enstrümanlar ağaçlardan yapılsaydı? Sadece parküsyon ve bazı üflemeli çalgılar mı olurdu tüm enstrümanlar? Yani, Aşık Veysel’ler, Neşet Ertaş’lar, John Lennon'lar olmaz mıydı?

Sahil akşamlarının vazgeçilmez enstrümanı, bakır tellere sahip olan gitar olmadan tadı olur muydu :)

Belkide sanat için madenler çıkartılıyor?
Biz maden öğrencileri olarak bunların zaten farkındayız ve herkesin farkında olmasını istiyoruz. Aslında asıl mesele bakmak ve görmek arasındaki fark herhalde.

ÇEV-MAD’da budur zaten.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder